Hyppää sisältöön

Tietoa toiminnasta

TULE MUKAAN KULTTUURIPAJAN TOIMINTAAN

Kulttuuripajalle voit tulla toteuttamaan itseäsi tai löytämään uusia harrastuksia ja tuttavuuksia. Toimintamme on maksutonta ja perustuu vapaaehtoisiin vertaisohjaajiin, jotka koulutamme ohjaamaan ryhmiämme. Pajan kävijät ovat 18-35-vuotiaita ja koulututetut vertaisohjaat myös tätä vanhempia. Pajatoimintaa mahdollistamassa ovat työntekijät, jotka kouluttavat vertaisohjaajat sekä tukevat että avustavat heitä.

Vertaisryhmiemme sisältö ja aiheet ovat siis kävijöistämme ja heidän omista kiinnostuksenaiheistaan lähtöisin. Kun itse on innostunut jostakin sen haluaa jakaa muiden samanhenkisten kanssa. Olemme tehneet monia suurempia ja pienempiä projekteja, jotka ovat olleet mahdollisia siksi, että pajalta ovat löytyneet halukkaat ihmiset niitä toteuttamaan joko yhdessä tai sopivan yhteistyökumppanin kanssa. Tämä on johtanut toimintamme aikana mm. kansainväliseen yhteistyöhön, taidenäyttelyihin, kahvilatoimintaan, animaatioiden ja lyhytelokuvien tekoon sekä teatteriesityksiin.

KULTTUURIPAJA KIDE

Kulttuuripaja Kide on Sosped-säätiön toimintaa. Kide aloitti toimintansa Vantaalla toukokuussa 2023. Sospedin kulttuuripajoja on seitsemällä eri paikkakunnalla ja niiden toiminta pohjautuu kulttuuripajamalliin. Kulttuuripajatoiminnan ideana on se, että vapaaehtoinen ja merkityksellinen tekeminen antavat onnistumisen kokemuksia ja auttavat eteenpäin haastavasta elämäntilanteesta. Haluamme tarjota paikan ja välineet luovaan kokeilemiseen.

Kulttuuripaja Kide ottaa mielellään uusia kävijöitä vastaan ja kertoo pajan toiminnasta. Tämän lisäksi kulttuuripajan työntekijät vastaavat pajan arkisten asioiden pyörittämisestä, luovat turvallisen ja mukavan ilmapiirin, kouluttavat vertaisohjaajia, toimivat ryhmien taustatukena, sekä ovat aina valmiita kuuntelemaan.

Seuraa ajankohtaisia kuulumisiamme somessa!